Освітні послуги ХНТУСГ сертифіковано на відповідність вимогам Міжнародного стандарту системи управління якістю ISO 9001:2008

Коледж переробної та харчової промисловості

Переглядів: 25828

Директор: Скрипка Лідія Іванівна, спеціаліст вищої категорії, викладач-методист, відмінник освіти України
Адреса: 61098, м. Харків, вул. Барикадна, 51
Телефон: (0572)372-35-22; 372-40-27
Факс: 372-35-22
e-mail: kphphntusg@gmail.com
Cайт: www.kphphntusg.org
 

ПОЛОЖЕННЯ ПРО Коледж переробної та харчової промисловості

Коледж засновано у 1930 році як технологічний технікум молочно-масляної промисловості, який готував техніків-технологів. З 1947 року ведеться підготовка техніків-механіків та бухгалтерів. У 1959 році відкрито заочне відділення, яке проводило підготовку техніків-технологів і техніків-механіків. З 1998 по 2005 рік відкриті чотири нових спеціальності «Монтаж і обслуговування холодильно-компресорних машин та установок», «Виробництво хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів», «Бухгалтерський облік», «Виробництво м’ясних продуктів».

 

 

Очолює навчальний заклад Скрипка Лідія Іванівна, спеціаліст вищої категорії, викладач-методист, Відмінник освіти України, нагороджена Почесною грамотою Міністерства аграрної політики України, Почесною грамотою Міністерства освіти України, знаком «Відмінник освіти України», трудовою відзнакою «Знак пошани», Почесною грамотою Верховної Ради України.

З 1997 року коледж є структурним підрозділом Харківського національного технічного університету сільського господарства імені Петра Василенка. Це дає можливість випускникам навчального закладу продовжувати навчання в університеті за скороченим терміном, а також у інших ВНЗ ІІІ-IV рівнів акредитації.

Для підготовки спеціалістів коледж має міцну матеріально-технічну базу: навчально-виробничий молочний цех, лабораторії та майстерні, комп’ютерні класи, підключені до мережі Internet, спортивну та тренажерну зали, актову залу, конференц-залу, обладнану сучасною мультимедійною технікою, інтерактивною дошкою, бібліотеку, музей історії коледжу, студентський клуб, кав’ярню, гуртожиток.

Безумовно, запорукою якості підготовки студентів є кадровий потенціал – 78 викладачів, серед яких 10 викладачів-методистів, 5 старших викладачів, 28 викладачів вищої категорії. Уміло спрямовують діяльність педагогічного колективу Бондаренко Ольга Михайлівна – заступник директора з навчальної роботи, Пугач Олександр Сергійович – заступник директора з навчально-виробничої роботи, Гура Ірина Володимирівна – заступник директора з виховної роботи, Чалий Жорж Олександрович – заступник директора з адміністративно-господарської частини.

Практична підготовка студентів здійснюється на провідних підприємствах харчової та переробної промисловості України: філія ВАТ «Вімм-Білль-Данн Україна» - «Харківський молочний комбінат», АТЗТ «Хладопром», АТЗТ «Харківська бісквітна фабрика «Харків’янка», ТОВ «Кулиничівський хлібзавод», ТОВ «Салтівський м’ясокомбінат», ТОВ «Слобожанський миловар», АТЗТ «Харківський жировий комбінат», ВАТ «Сан Ін Бев Україна», ЗАТ «Балмолоко Плюс», ТОВ «Чугуївський молокозавод», АТЗТ «Куп’янський молочноконсервний комбінат», філія «Охтирський сиркомбінат», ТОВ «Вовчанський м’ясокомбінат», ТОВ «Технохолод» - всього близько сімдесяти підприємств, а також в аграрному секторі Великобританії, Фінляндії, Данії та інших країн. Після закінчення навчання в коледжі випускники працевлаштовуються.

Майже за восьмидесятирічну історію коледжу було підготовлено близько 20 тис. спеціалістів, яких можна зустріти на підприємствах Харкова, Харківської області і всієї України: АТЗТ «Харківський жировий комбінат», фармацевтичному підприємстві «Лекхім», Охтирському сиркомбінаті, ЗАТ «Харківська кондитерська фабрика», АТЗТ «Харківська бісквітна фабрика» та багато інших.

Підготовка фахівців у колежі здійснюється за бюджетною та контрактною, денною та заочною формами навчання за спеціальностями:

  • 5.03050901 «Бухгалтерський облік»;
  • 5.05170111 «Зберігання, консервування та переробка молока»;
  • 5.05170109 «Зберігання, консервування та переробка м’яса»;
  • 5.05170104 «Виробництво хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів»;
  • 5.05060403 «Монтаж і обслуговування холодильно-компресорних машин та установок»;
  • 5.05050208 «Експлуатація та ремонт обладнання харчових виробництв».

Випускники отримують кваліфікації:

  • технік-технолог
  • технік-механік
  • технік-механік холодильно-компресорних машин і установок
  • бухгалтер за освітньо-кваліфікаційним рівнем молодший спеціаліст.

Також здійснюється підготовка за робочими професіями:

  • пекар
  • сировар
  • лаборант хіміко-бактеріологічного аналізу
  • слюсар-ремонтник
  • формувальник ковбасних виробів
  • оператор комп’ютерного набору
  • монтажник устаткування холодильних установок
  • машиніст холодильних установок за освітньо-професійним рівнем «кваліфікований робітник».

Підготовка ведеться за програмами з поглибленим вивченням дисциплін «Хімія», «Біохімія», «Мікробіологія», «Технологія молока», «Технологія хліба», «Технологія м’яса», «Економіка», «Ремонт, монтаж, наладка обладнання», «Холодильна техніка», «Побутові холодильники», «Комп’ютерна техніка», «Комп’ютеризація виробництва» тощо.

Останні оновлення

Розклад

Яндекс.Метрика